-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Stand van Nederland - Alle afleveringen
De datingindustrie staat op een kantelpunt. De millennials zijn klaar met betaalde datingapps en hebben soms zelfs te kampen met een dating burn-out. Maar hoe ziet de toekomst qua daten er dan uit?
Van al het vrachtverkeer over de hele wereld gaat ongeveer 90% over het water. Maar grote schepen zijn ook grootverbruikers van brandstof. Daarom wordt er overal in de scheepvaart gezocht naar alternatieve brandstoffen, zoals methanol en biodiesel. Maar in de Hollandse polder kreeg iemand een idee dat aanvankelijk bijna té voor de hand liggend leek: wat als we voor grote zeeschepen het zeil opnieuw zouden uitvinden? Zo ontstonden de VentoFoils: 'zeilen' die met behulp van techniek uit de luchtvaart het brandstofverbruik van grote schepen flink doen dalen en de scheepvaart daarmee een stuk duurzamer maken.
Steeds meer hoogopgeleide stedelingen zoeken nieuwe manieren om hun mentale gezondheid te verbeteren, waaronder microdosing. Maar wat is dit precies en wat voor kosten zijn aan deze trend verbonden?
Nog maar een paar jaar geleden leken zonnepanelen een geschenk uit de hemel als het ging om de energietransitie, maar de laatste tijd gaat het ineens vooral over de nadelen. Ze zijn niet bepaald mooi en kunnen dus eigenlijk alleen maar worden weggestopt op daken. En als de zon even flink schijnt, kan het elektriciteitsnet het niet aan en moet je soms zelfs bijbetalen als je stroom wil terugleveren. Zonnepanelen zijn van een vondst veranderd in een heel nieuw probleem. In Weesp heeft het bedrijf Solarix de oplossing klaar: gevelpanelen in alle kleuren en patronen, die andere piekuren hebben en ieder gebouw kunnen omtoveren tot een powerhouse.
Jaarlijks strijken criminelen in de zorg maar liefst tien miljard euro op met onder andere valse diploma's of malafide bemiddelingsbureaus. Valt het tij te keren? Menen Seijkens gaat op onderzoek uit.
Steeds minder millennials vinden dat Nederland een monarchie moet blijven. Wij gaan daarom op zoek naar wat anno 2024 de economische waarde van het koningshuis is, met name voor de bedrijfswereld.
Diefstal op de werkvloer wordt zwaar onderschat. Er rust dan ook een taboe op, want het levert negatieve publiciteit op. Maar wat is precies diefstal en is het reden voor ontslag als je wordt betrapt?
Het kabinet wil kinderopvang vanaf 2027 gratis maken, met als doel dat jonge ouders meer gaan werken. Maar gaat het plan daar wel voor zorgen of kunnen we beter op zoek gaan naar een ander systeem?
Nederland, het land van de molens, tulpen en klompen. Maar klopt dat beeld nog wel? Inmiddels hebben we hier ook wijngaarden, rijstvelden en theeplantages. Is dit de toekomst, ook voor onze economie?
Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger? Tanja Kok zoekt het uit.
Millennials pushen zich steeds meer tot uitersten, denk aan triatlons, marathons en extreme hindernisbanen. Waarom mat deze generatie zichzelf zo af en wordt daar diep voor in de buidel getast?
Veel gemeentes willen minder blik langs de weg en voeren een streng parkeerbeleid in. Dit terwijl de parkeerdruk alsmaar toeneemt. Kun je als werkende millennial de auto nog kwijt in de grote stad?
Zodra we wakker worden, zijn we al online. Tegelijkertijd zijn er steeds meer initiatieven om offline te zijn, waardoor we ons afvragen wat voor invloed de smartphone heeft op onze productiviteit.
De gemiddelde millennial least er lustig op los. Denk aan een fiets, auto, telefoon of zelfs een huisdier. Maar wat is leasen nou precies en is het uiteindelijk ook verstandiger voor onze portemonnee?
Momenteel vindt er in tien gemeenten een wietexperiment plaats, waardoor de vraag rijst wat interessanter is voor onze economie: gedogen of legaliseren? Menen Seijkens gaat op zoek naar het antwoord.
De Spaanse temperaturen zijn hoger dan ooit, waardoor gebieden droger worden en water van cruciaal belang is. Valt het tij nog te keren? Voor de landbouw en het toerisme moet er sowieso iets gebeuren.
Het aantal Nederlandse markten neemt af, vanwege onzekerheid over vergunningen en zero-emissiezones. Staan we echt op een kantelpunt of gloort er dankzij ondernemende millennials licht aan de horizon?
In Polen is het politieke klimaat nogal onrustig, wat gevolgen heeft voor het medialandschap. Kun je daarom wel spreken van persvrijheid? Tanja Kok zoekt Poolse collega's op om het antwoord te vinden.
Het huisartsentekort loopt alleen maar op, vooral buiten de Randstad. Al zijn er steeds meer creatieve oplossingen vanuit de branche zelf. Tanja Kok komt zelfs een heuse huisartsenmakelaar tegen.
Zweden is de verzorgingsstaat pur sang, vooral voor kersverse ouders. Tegelijkertijd is de inkomensongelijkheid nergens zo hard gestegen als hier. Wat gaat er dan mis? Jill Bleiksloot zoekt het uit.
Millennials vinden botox en fillers heel normaal, al kan het flink misgaan en worden de producten aan Jan en alleman geleverd. Leveranciers trekken daarom aan de bel: Den Haag moet ingrijpen.
In Italië is de arbeidsmarkt op z'n zachtst gezegd scheef te nemen. Zo is er geen officieel minimumloon of bijstandsuitkering. De huidige regering maakt het er ook niet bepaald beter op. Hoe kan dit?
We verspillen kilo's aan voedsel per maand, al zien steeds meer ondernemers hier een verdienmodel in. Staat dit haaks op elkaar of zorgt het voor extra bewustwording? Jill Bleiksloot zoekt het uit.
Ierland wordt een van de rijkste landen van Europa genoemd, tegelijkertijd wordt de huizencrisis met de dag erger. De leegloop onder millennials is daarom een feit, al merken expats daar weinig van.
Zonnebrillen zijn het nieuwe goud, zowel voor de consument als de crimineel. Vooral de monturen van Cartier en Dita zijn niet aan te slepen. Waar komt deze rage vandaan en wat is de economie erachter?
In Frankrijk is ontvolking een immens probleem, getuige de diagonaal van de leegte die van het noordoosten naar het zuidwesten loopt. Al zijn er wel steeds meer ondernemers die het tij willen keren.
Kunst is een steeds gewilder beleggingsobject geworden, maar waar moet je aan denken als je echt een goede investering wilt doen? We zijn hiervoor niet alleen te gast bij de TEFAF-beurs, maar ook bij een veilinghuis.
Oude ambachten zijn steeds minder populair onder millennials, terwijl onze samenleving erop leunt. Denk aan de schoenmaker of de restaurateur van de Domtoren. Hoe kan de aanwas gewaarborgd blijven?
Ozempic is op de markt als diabetesmedicijn, maar is onder millennials populair om af te vallen. Zo zijn er nog meer medicijnen die voor andere doeleinden worden gebruikt, met alle risico's van dien.
Veertig procent van de relaties strandt, vooral het aantal scheidingen onder 30-minners neemt enorm toe. Vrouwen gaan er hierna financieel het meest op achteruit, maar hoe kunnen zij dit voorkomen?
Steeds meer ondernemers worden het slachtoffer van cybercriminaliteit, met alle gevolgen van dien. Hoe kan dit en belangrijker, hoe kun je jezelf ertegen weren? Menen Seijkens zoekt het uit.
De gemiddelde millennial denkt dat-ie met twee of drie keer sporten in de week al gezond bezig is, maar stiekem zitten we veel te veel uren op een dag en daar moet dringend iets aan gedaan worden.
Iedere millennial heeft wel een zelfhulpboek in z'n kast staan. Ook worden er retraites, meditatiesessies en diverse cursussen aangeboden in het kader van persoonlijke groei. Een economie op zich dus.
Ruim twee jaar geleden werd online gokken gelegaliseerd, met als doel om gokkers beter te beschermen. Maar steeds meer millennials dreigen nu gokverslaafd te raken. Kan het tij nog gekeerd worden?
Doe je als single boodschappen, dan ben je sowieso tien procent duurder uit. En dan ben je er nog niet. Hoe houd je je als single financieel staande in deze maatschappij? Nejifi Ramirez zoekt het uit.
We zijn in een tijdperk beland waarin we alles willen meten, van het aantal stappen dat we zetten op een dag tot onze nachtrust. Is dit wel of geen positieve ontwikkeling? Elif Isitman zoekt het uit.
Het tijdperk van topmodellen in elke reclame of op elk billboard lijkt voorbij te zijn. Onbekende Nederlanders hebben het stokje overgenomen. En dat loont, waardoor het mes aan twee kanten snijdt.
Meer dan de helft van de bedrijven wordt gerund door families, maar door nieuwe wetgeving worden overnames een stuk duurder. Is het voor millennials nog aantrekkelijk om zo'n bedrijf voort te zetten?
Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben inmiddels tinnitus, een constante piep in je oren. Experts vrezen dat er nog een golf aan patiënten bij komt. Wat is de economische schade daarvan?
Finfluencers bereiken een steeds grotere doelgroep onder millennials. Maar wanneer ben je een finfluencer en is de financiële onafhankelijkheid die zij via een cursus beloven enigszins realistisch?
Traditiegetrouw nemen de moeders meer zorgtaken op zich, maar wat vinden de jonge vaders van nu hiervan? Staat dit op het punt om te veranderen? Elif Isitman is zelf zwanger en gaat op onderzoek uit.