True
Voetbal.TV => Kijk hier live naar de het Nederlands Elftal bij het EK Voetbal ! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Van onschatbare waarde - Alle afleveringen
Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een stoel van Rietveld

De eerste verkoper is Joop. Hij heeft een stoel in de aanbieding; het kunstwerk is een kratstoel gemaakt door Gerrit Rietveld. Riza is de laatste verkoper die een object aan de experts aanbiedt. Riza heeft een jukebox van het merk Wurlitzer meegenomen. Dit merk is de koning van de jukeboxen en maakt deze apparaten al sinds 1930.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een zilveren kasteel

Nico is gepensioneerd zilversmid. Na zijn pensioen begon hij aan een zilveren miniatuurversie van het Franse kasteel Chambord. Negen jaar en 6500 manuren verder is het kunstwerk eindelijk af. De zilversmid biedt zijn extreem gedetailleerde werk aan. Verder komt Halter langs op Paleis Soestdijk. De Italiaan heeft twee familiestukken meegenomen voor de experts: een weegschaal uit Turijn en een snijmachine uit Alessandria.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een VOC-kanon

Marco is hobbyduiker en vond ooit een VOC-kanon in de Atlantische Oceaan. Het is dit object, geborgen uit een wrak van 275 jaar oud, dat hij meeneemt voor de experts. Oud-zangeres en radiomaker Marie-Cecile Moerdijk biedt een oude reisnecessaire aan. De reiskoffer bevat de originele inhoud, waaronder een ivoren schoenlepel, flacons en een antieke krultang.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een schilderij van Kees Maks

Marjan heeft een schilderij van kunstenaar Kees Maks meegenomen. Het schilderij is een nachtgezicht van de Nieuwe Dijk in Amsterdam. Het werk uit 1912 is, net als vele andere werken van Maks, te herkennen aan de extreme contrasten in kleuren. Verder komt Dini op bezoek. Zij wil haar zilveren dienblad verkopen, een object dat ze ooit met haar man op een kunst- en antiekbeurs in Delft kocht. Het pronkstuk werd in 1790 in Utrecht gemaakt door Johannes van Schaasberg, vóór de industriële revolutie.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een uilenklokje uit de jaren 30

Hortence heeft een uilenklokje uit de jaren 30 meegebracht. Ze wil dat dit bijzondere object op een leuke plek terechtkomt en een mooi, nieuw leven tegemoet gaat. Margot komt met een bijzonder erfstuk naar Paleis Soestdijk: een aquarel met een Bijbelse voorstelling van beeldend kunstenaar Jan Toorop. In tegenstelling tot zijn meestal sombere stijl, is dit schilderij van Toorop opmerkelijk vrolijk en licht.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een smeedijzeren geldkistje

De eerste verkoper is Jan. De zoon van een Haagse antiquair brengt een klein smeedijzeren geldkistje mee. Het beschilderde kistje is in de jaren 50 in de collectie van zijn vader beland. Jan zet in op 5500 euro, maar is dat realistisch? Ook Caroline komt langs. Zij verkoopt een uniek bronzen beeld van een paard. Het beeld is in 1978 gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Theo Mackaay en werd gebaseerd op een familiepaard.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een Bentley-motorblok

In deze aflevering: een barokke engel, een schilderij van Peinado, een miniatuur lantaarnklok en een Bentley-motorblok.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een houten toverboek

In deze aflevering een houten toverboek, een Franse brandweerauto, een loodzware geldkist en een schilderij van Fantin-Latour.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een kunstwerk van Jan Wolkers

In deze aflevering onder andere een zilveren scheepje en een kunstwerk van Jan Wolkers.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Een Frans vogelkooitje

We strijken neer in Utrecht. Hier mogen de experts zich verheugen op de komst van verkopers met bijzondere objecten. In deze aflevering een kostbaar wierookscheepje, een 17e-eeuwse houten buste, een Frans vogelkooitje en een schilderij met een bijzonder verhaal.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Wijnglas van Willem IV

Programma waarin verkopers van waardevolle spullen de kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Jaquemart-torenuurwerk

Jan wil een Jaquemart-torenuurwerk verkopen. Het stond altijd in zijn huis en daar was het een echt 'conversation piece', een gigantische smeedijzeren klok met een pop van een beul er bovenop. Nu hij verhuisd is naar een appartement past het eigenlijk niet meer. * Jos heeft ruim twintig jaar geleden een schilderij van Ensinck gekocht dat hem aan zijn kleinkinderen deed denken. Die kleinkinderen zijn inmiddels ook in de twintig en kunnen wel een leuk zakcentje gebruiken tijdens hun studie. Jos wil de opbrengst van het schilderij aan hen schenken. Zijn de experts net zo weg van het schilderij als hij? * De vader van Els verzamelde muziekkasten, een soort voorlopers van de jukebox. Voor zijn dood heeft hij er één aan elk van zijn kinderen geschonken. Maar Els woont klein en ze kan het gevaarte eigenlijk niet kwijt: het is tijd om er afstand van te doen. * Mevrouw van de Werdt heeft al veertig jaar lang een wandkleed (gobelin) in bezit dat afkomstig is uit een kasteel. Ze heeft het altijd met veel liefde en zorg gekoesterd. De experts zijn dol op mevrouw, maar er ontstaat wat twijfel over de leeftijd van het kleed. Hoe lossen ze dat nou op?



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Gotische klok

Verkoper Hans heeft een bijzondere gotische klok, helemaal van ijzer. Hij is er dol op maar als verzamelaar moet je soms wat verkopen. Hij weet dat er interesse is voor zijn klok, maar kan hij er ook afstand van doen? * Verkoper Toon is een hartstochtelijk verzamelaar van kunst en antiek. Hij heeft zelfs een extra kasteel gekocht om het allemaal in kwijt te kunnen! Maar het is tijd om afscheid te nemen van een aantal beelden. Wie van de experts valt voor het romantische albasten beeld van een meisje en een herdersjongen? * Casper is de eigenaar van een bekende nachtclub in Amsterdam. Hij komt met enorme glazen panelen die jarenlang in de club gehangen hebben. Maar soms moet je het interieur vernieuwen en daarom moeten ze nu weg. Wie van de experts heeft hier plek voor? * Ineke heeft van haar moeder ooit een piepklein vaasje geërfd. Nu wil ze graag samen met haar dochter een reis naar Londen maken en hoopt ze dat het vaasje voldoende opbrengt voor de reis, een overnachting en een high tea.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Bronzen aapje van kunstenaar Jan Altorf

Verkoper Frank kocht in 2009 een schilderij van Corneille op een veiling, vlak na de bankencrisis. In die crisis heeft Frank veel geld verloren, waardoor hij besloot in kunst te investeren. Het schilderij uit 2003 heeft volgens Frank geen officiële titel, maar wordt doorgaans Vrouw met luipaard genoemd. Rallyrijder Willem biedt een heuse Harley Davidson aan de experts aan. Het gaat om een 'oudje' uit 1924, die nog helemaal compleet is. Dat maakt het een zeer uniek object. Weten de experts de motor met zijspan op waarde te schatten, waardoor Willem misschien met de bus naar huis moet? Verder: Handelaar Gerwin die een gokje waagde door een roulettebak op internet te kopen en verkoper Ruud kreeg ooit een zakzonnewijzer door een klusje bij een man te doen. Maar hoeveel heitjes hij met dit karweitje heeft verdiend, hangt van de experts af. Het is geen geheim dat expert Bert speciale interesse heeft in alle objecten met een wijzer. Maar welke collega-expert probeert hem te dwarsbomen?



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Klokje van architect Berlage

Karel erfde van zijn ouders een staand klokje dat hij altijd in de woonkamer op de kast had staan. Tot hij het een keer liet taxeren. Daarna besloot hij het veilig op te bergen in de kluis. Nu wil hij het klokje graag verkopen zodat hij zijn hele gezin mee kan nemen op vakantie. Naar... de Malediven. Het is niet zomaar een klokje, want hij is ontworpen door dé architect Berlage. Maar vinden de experts het een gezinsvakantie naar de Malediven waard? Ook zien we Jan Willem. Hij hield als kind al van antiek. Vrienden van zijn grootouders woonden in een prachtig oud huis vol met mooie spullen. Als hij daar klusjes deed, mocht hij weleens wat uitzoeken van een schaaltje. Deze ring deed hem aan King Arthur denken, dat vond hij mooi. Nu wil Jan Willem de ring verkopen, omdat het toch niet in zijn verzameling past. Joost heeft ook een voorwerp meegebracht, maar niet een antiek stuk. Joost maakt zelf vouwmessen. Van het lemmet tot het heft, ieder schroefje, ieder draadje en ieder bewegend deeltje maakt hij zelf. Zijn pronkstuk, waar hij meer dan 400 uur van zijn vrije tijd in heeft zitten, bestaat uit ruim 300 onderdelen van staal, verguld messing en koper. Geen antiek, maar wel vakmanschap van de bovenste plank.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Keramieken vaas van Theo Colenbrander

We zien onder anderen Willemien. Zij erfde jaren geleden een keramieken vaas van Theo Colenbrander, van haar ouders. Haar moeder heeft de vaas op haar beurt geërfd van professor Ter Veen, een bekende geograaf uit Amsterdam. Haar moeder woonde vroeger bij hem en zijn vrouw in huis en ze was altijd onder de indruk van de vaas. Na zijn overlijden in de jaren 70 heeft de moeder van Willemien de vaas van Ter Veen gekregen. * Ook zien we Sjako. Hij is een verwoed verzamelaar van bronzen beelden en probeert een bijzonder exemplaar te verkopen aan één van de Van onschatbare waarde-experts. Sjako heeft er inmiddels zo veel dat ze tot in de badkamer zijn uitgestald. De schoonmaakster heeft er een hele klus aan. Maar er moeten er nu echt een paar weg. Bij dit programma hoopt hij een beeld van Willem van Oranje te paard, een kleine versie van het metershoge beeld op het Noordeinde in Den Haag, te verkopen.



Van onschatbare waarde
Van onschatbare waarde: Zakzonnewijzer

Verkoper Frank kocht in 2009 een schilderij van Corneille op een veiling, vlak na de bankencrisis. In die crisis is Frank veel geld verloren, waardoor hij besloot in kunst te investeren. Het schilderij uit 2003 heeft volgens Frank geen officiële titel, maar wordt doorgaans Vrouw met luipaard genoemd. Rallyrijder Willem biedt een heuse Harley Davidson aan de experts aan. Het gaat om een 'oudje' uit 1924, die nog helemaal compleet is. Dat maakt het een zeer uniek object. Weten de experts de motor met zijspan op waarde te schatten, waardoor Willem misschien met de bus naar huis moet? Verder in deze aflevering: handelaar Gerwin die een gokje waagde door een roulettebak op internet te kopen. En verkoper Ruud kreeg ooit een zakzonnewijzer door een klusje bij een man te doen. Maar hoeveel heitjes hij met dit karweitje heeft verdiend, hangt van de experts af. Het is geen geheim dat expert Bert speciale interesse heeft in alle objecten met een wijzer. Maar welke collega-expert probeert hem te dwarsbomen?